října 09, 2011

Designové šílenství

Mezinárodní akce Designblok se konal již po 13. na různých místech Prahy ve vybraných prodejnách, showroomech a galeriích, kde své produkty z oblasti designu nábytku, bytových doplňků, životního stylu a módy představili nadaní designéři. Jedná se každoročně o prestižní záležitost, vzpomeňme například na Fashionweek, jenž je podobnou přehlídkou návrhářů z módní branže, málo známých, ale i zavedených značek. Móda je zde ale také součástí a to v podobě Designblok Dreft Fashion Week, čili přece jen si nějaké ty luxusní kousky ukážeme.
Jaké téma vévodilo akci tentokrát? Město. Městská témata byla ústřední ideou akce, společně s udržitelným rozvojem a ekologií, které jsou s prvky designu úzce propojeny.

Nebudu zde popisovat celou výstavu, to opravdu ne, pouze vyzdvihnu pár zajímavých výtvorů, které mne zaujaly...a to doslova...

Středa

Concept store Merrygorando
www.merrygorando.com
Jak napovídá samotný název designerského studia (z angl. přeneseně kolotoč), výrobky jsou barevné, hravé a účelové. Jednoduchý styl pestrých barev, různé skládačky a asymetrické vzory, které si můžete poskládat dle libosti. MGR nabízí úžasná křesla, unikátní komodu fresh air, kterou jsem si hned zamilovala na první pohled, různě nastavitelná spojení křesel dle prostoru, dále postel typu puzzle a také doplňky jako jsou plyšáci, hodinky, kde každé jsou originál ( chci je!) a trička (ty taky chci!). Uff...tady je malá ukázka.


Obrázky byly použity z oficiálních stránek: www.merrygorando.com


William Barber & Jay Osgerby
www.barberosgerby.com
Další zajímavou událostí tohoto dne bylo představení židle Tip ton od dua Barber & Osgerby y Londýna, která je vyrobená z polypropylena v pestrých barvách a lze se na ní houpat. Čili děláte na ní i pohyb dopředu, dozadu, zkrátka usnadňuje pohyb což je skvělé, pokud sedíte celý den v kanceláři. Také prý zvyšuje soustředěnost...zajímavé.


Obrázky byly použity z oficiálních stránek: www.barberosgerby.com



Čtvrtek

Druhý den nabídl ještě více materiálu k obdivování.

Ondřej Elfmark
www.elfmark.cz
Mezi produkty tohoto mladého designéra najdeme například obal na kečup, na kondomy, ale i ručně poháněnou svítilnu. Velmi zajímavým výrobkem je ale lavička s integrovaným stojanem na kola, která je využitelná v mnoha směrech a místech. Dále zde bylo k vidění i víceúčelné stínidlo na lampu, které lze použít i jako mísu na ovoce.


Obrázky byly použity z oficiálních stránek: www.elfmark.cz



Skupina PROTIKLADY
www.dolcedesign.cz/Media/Default/Flash/protiklady.swf
Skupina tvůrčí trojice Petr Grosman, Martin Grosman a Marta Havlíčková představují přírodou inspirované doplňky do interiéru.


Obrázky byly použity z oficiálních stránek: www.dolcedesign.cz/Media/Default/Flash/protiklady.swf


Tobyšlo
www.tobyslo.cz
Trojice návrhářů vytváří produktový design, navrhuje interiéry a architektonická řešení. Technologii doplňují emocemi a tvoří z široké škály materiálů. A co že to představili za produkty? Nábytek, lyže, káču či dětské komfortní sáňky, mimojiné.


Obrázky byly použity z oficiálních stránek: www.tobyslo.cz


Jeleni a Kamila Písaříková
www.deers.cz
Dokážete si představit jeleny v hávu od Swarowski? Brože, přívěsky, náušnice, čelenky a jiné doplňky, které na Designbloku nesměli chybět. Hmm...tu brož musím rozhodně mít!


Obrázky byly použity z oficiálních stránek: www.deers.cz


Pátek

Pátek se nesl v duchu hudby, řečnění, ale hlavně ho ovládly módní přehlídky. Nositelné a osobité modely Kláry Nademlýnské nebo styl Escady? Možná by vás nadchla přehlídka úžasných střevíčků Christiana Louboutina, totiž kdo sleduje Sex ve městě, ví o čem je řeč.


Obrázek byl použit z oficiálních stránek: us.christianlouboutin.com














Žádné komentáře:

Okomentovat