října 03, 2011

Inspirace z fashion weeks 2011

Odkaz: Foto: HN - Lukáš Bíba http:\\life.ihned.cz
Jak už jsem řekla, pražské obchody mě příliš neinspirovaly, tedy zatím! Dám jim ještě čas, přesto přestávám doufat. Proto jsem zabloudila trošku do světa. Inspiraci lze čerpat z různých fashion weeks, které se každoročně konají hlavně v New Yorku, Miláně, Londýně, ale i Berlíně, Amsterdamu a Praze. Přehlídka těch nejlepších návrhářů je velmi prestižní záležitostí a kromě faktu, že se zde představí nové kolekce pro následující roční období, je to zároveň i přehlídka samotných návštěvníků a jejich extravagantních garderób. Opravdu, inspiraci potkáte na každém kroku a vlastně o ni budete zakopávat.
Za zmínku ale přesto stojí hlavně ten pražský, jehož druhý ročník skončil teprve téměř před týdnem a proto jsou všudy přítomné dojmy ještě čerstvé. Samozřejmě na takovýchto "víkendech" nalezneme zejména světové návrháře, ale na tom pražském většinu těch domácích, jež dostávají příležitost ukázat svůj um. Není mnoho z nás, kteří si tuto módu mohou dovolit, předně slouží pro inspiraci a zajímavost. Můžeme samozřejmě hledat podobné kousky v cenově nižších relacích a o tom to také celé je. Umění obléknout se nespočívá v objemu vaší peněženky, ale v jisté hravosti a kombinacích levných kousků a třeba těch dražších, univerzálních. Pořídit si několik věcí v neutrálních barvách, které lze kombinovat s barevnými a různě vyzdobenými, je základ. O tom ale až příště i s názornou ukázkou.
Tedy inspirace a rovnou z Pařížské...
V den zahájení se představili zejména domácí návrháři s vyvrcholením večerního překvapení značky Nina Ricci Paris a následující závěrečný den to byla prezentace světových značek Diesel, PINKO, Victor & Rolf, Bogner, Anima Tua a zkrátka těch, které můžeme spatřit ve slavné Pařížské ulici, kde se také "víkend" konal.

Žádné komentáře:

Okomentovat