října 18, 2011

Retro comeback flanelky

Retro comeback

Retro comeback by askeze featuring a blue flannel shirt


Pamatujete? Většina z nás ji měla, někteří ještě po starším bráchovi, jiní se pyšnili fungl novou. Byla měkkoučká, hřejivá a barevná, nejčastěji červená, modrá a zelená, tedy co si matně vybavuju. Když jsme na Silvestra měli za téma přijít v outfitu Mosse z Ajťáků (kdo neviděl, ať si vygoogluje), samozřejmě mě hned napadlo podívat se na poklady, které skrývá naše půda. Byla tam! Kostkovaná červeno-černá kráska na mě smutně koukala z průhledného pytle, čekající na brzký odchod ze světa. Skvěle ladila s černými tepláky, zkrátka typický outfit neotřelého Mosse (i když ten měl vlastně béžové kalhoty...).
Typická flanelová košile byla také nezbytným doplňkem a poznávacím znamením hudebního stylu grunge, prezentovaný například kapelou Nirvana, jejíž formace, ale i tisíce jejích fanoušků, se bez ní neobešla. Byla jednoduše známkou zanedbaného vzhledu, na jedné straně bouřící se proti uhlazené společnosti a na druhé proti jakýmsi konvencím. Rozdrbané džíny, kecky a flanelka, to byl outfit spojující vyznavače tohoto stylu.
Já svou milovanou košili odložila do zapomnění tuším kolem 13. roku, zrovna nedávno jsme s holkama vzpomínaly, která jakou měla a jaký to byl nezbytný doplňek. Dnes se opět těší oblibě ve všech možných barvách a je doplňkem nejen těch revoltujících, ale zkrátka těch, co mají vlastní a osobitý styl.

2 komentáře: